Zamieszczone przez Chris11
nisko bijące światła
Zwiń
X
-
nisko bijące światła
Hey,
nie zwróciłem uwagi na to wcześniej tzn przed obniżeniem ale teraz bardzo mi to przeszkadza...
Zasięg świateł mijania (mam xenon) jest dramatycznie krótki.
W mieście jakoś da się jeździć ale nocą poza oświetlonymi drogami nie jest kolorowo.
Niby jest autopoziomowanie ale chyba nie tak do końca tu się sprawdza.
Spotkał się ktoś z tym problemem?
-
-
W Golfie tak mialem gdy odebralem i sam sobie doregulowalem bo praktycznie nic nie widzialem. Musisz pokrecic i zrobic tak, zeby nie razilo - za pierwszym razem przesadzilem, bylo widac na poprzedzajacych autach, ze za wysoko swieci (choc ludzie jeszcze nie migali) i po tej krotkiej jezdzie probnej obnizylem tak zeby bylo OK.
U mnie kazdy reflektor posiada 2 takie plastikowe sruby ktorymi ustawiasz oddzielnie poziom i pion.
(Autopoziomowanie reguluje tylko do ZADANEGO poziomu, nie realnego i robi to na podstawie czujnika na tylnym wahaczu, ktory mierzy jego ugiecie.
EDIT: aaa piszesz, ze obnizyles? To pewnie wahacz ma teraz inna pozycje bazowa i dlatego zle ci poziomuje. Pewnie mozesz to skorygowac i zrobic tak jak wyzej napisalem. Ale tez robi sie to(kalibrowanie) podobno za pomoca kompa...
Komentarz
-
-
a nie jest tak że musisz zrobić 'nastawy zerowe' po obniżeniu... :?:
dla mnie to akurat normalne, że po obniżeniu masz 'krótszy' zasięg świateł - zrób korektę i będzie okkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz